Undervisning, kurser och dramaturgi

Jag undervisar i dramaturgi och handleder manusarbete. Förutom detta bedriver jag egna manus-retreats i Lucca, Italien i STOLLAR BOLLARS regi samt är huvudlärare på Alma Manusutbildning. Håller även föredrag och workshops, tex i samarbete med filmregioner. Läs mer om mina uppdrag nedan och kontakta mig gärna. Jag samarbetar med ett flertal filmbolag på regelbunden basis liksom med författare och konstnärer inom olika genrer.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för info om allt som rör undervisning.

LUCCA MANUSWORKSHOP vecka 17 OCH 18 2024

Under dessa två veckor tar jag emot författare i Lucca, Italien. Upplägget i vår är en kombination av tidigare. Jag kommer att lägga in ett antal föreläsningar dessa dagar, några kvälls och några dagtid, tillsammans med mingel och middagsplaner. Det finns också möjlighet till handledning, vid 2 tillfällen om du kommer med ett projekt. Vill du enbart delta i föreläsningar så går det också bra. Boende och resa fixar du själv, med tips från mig om du vill. Det är lätt som en plätt att ta sig till Lucca på olika vis. Datum för föreläsningarna lägger jag snart upp här, så kan du själv planera och disponera din tid. Observera att detta inte är nybörjarkurser och att författare som tidigare arbetat med mig går före. Det går bra att intresseanmäla sig per mejl. Intresset är stort redan nu.

Höstens författargrupp 2022.

I Lucca April 2022.

ALMA & NETFLIX writing academy.

Samarbetet mellan Alma manusutbildning och Netflix fortsatte under våren 2023 med en grupp samiska författare tillsammans med samiska filminstitutet. På bild nedan under närträff i Kautokeino, tillsammans med Sara Broos på tundran.

I oktober 2022 ledde jag tillsammans med Sara Broos Almas och Netflix writing Academy's fördjupade manusworkshop i Lucca.
De sex deltagarna var, i denna första omgång, Christoffer Carlsson, Henrik Langeland, Eskil Engdal, Kristina Sandberg, Odd-Magnus Williamson och Shima Niavarani. Samarbetet med Netflix fortsätter.

Sara Broos som är utbildningsledare för Alma Education/Alma Manusutbildning har tillsammans med Netflix ansvariga för utveckling av nya talanger Grow Creative Benjamin Harris, baserad i Berlin, utformat utbildningen.

ALMA MANUSUTBILDNING

Klass 2022 Giff

Inom Alma undervisar jag i karaktärsdriven dramaturgi, planerar undervisning tillsammans med vår utbildnings och konstnärliga ledare Sara Broos... samt handleder kort och långfilm. Alma Löv är en vidareutbildning för professionella manusförfattare. https://www.almamanusutbildning.com/

MANUSFABRIKEN

Manusfabriken har både dramalabb och enskilda projekt som jag ibland är med och manusutvecklar. https://www.manusfabriken.se/

FILMBOLAG

Jag arbetar även med filmbolag som dramaturg. Under åren med bla Cinenic film, Götafilm, Garagefilm, Momentofilm, Anagram, Naive film, Illusionfilm, Brainacademy...YellowBild...osv.

GYMNASIER och FOLKHÖGSKOLOR

En timmes dramaturgi-klass med egna exempel ur mina filmer och böcker. Genomgång av enkla modeller och ide samt karaktärsskapande. Stort block och projektor är det som krävs. Bokas genom Författarcentrum Väst.

400 studenter tog här del av en timme dramaturgi. Med hjälp av tecknade Märta Proppmätt och min senaste roman Modergölen analyserade vi en 3-akts struktur. Lektionen bokas genom Författarcentrum väst. Åmål gymnasium 2019.

FÖRETAG och FÖRENINGAR

Gullers group är en PR och kommunikationsbyrå i Stockholm som regelbundet anlitar mig.

Jag handsyr workshops och "talks" på olika teman. Främst karaktärsdriven dramaturgi men även i allmän storytelling. Är du intresserad av att höra mer eller diskutera ett tänkbart upplägg så kontakta mig så pratar vi vidare. Jag besöker gärna företag och föreningar och pratar om våra kollektiva berättelser på olika nivåer.

ONLINEKURS

För dig som är nyfiken på ton och tilltal. På min youtube-kanal har jag lagt upp en skrivarkurs i kortare format. Klicka för att komma till del 1 av 10.

BILDER

Mer från Alma manusutbildning

 Alma manusutbildning 2021.

Alma manusutbildning i full gång. Lovisa, Andreas, Eli, Sara och Malin. Nivån på Alma är avancerad, skolan riktar sig till yrkesverksamma.

Mer Alma, här tillsammans med Christina och Lisa. Deckarförfattare och journalist som båda gått utbildningen.

Med studenterna under en casestudy i Berlin.

Mer från STOLLAR BOLLARS retreats

Att få följa och stärka andra författares projekt är en ära!

Kvällsmys på Gerlesborgsskolans pub 18 sept 2020. Med Benedikte, Monica, Klara och Åsa.

Klara och Åsa begrundar 30-bilders metoden.

Karaktärspromenad i Spanien.

Oscar fotograferar Rom. 2018.