Undervisning, kurser och dramaturgi

Jag är huvudlärare på Alma Manusutbildning samt undervisar i dramaturgi och handleder manusarbete i mentorprogram som olika filmregioner driver. Förutom detta bedriver jag egna manus-retreats. Håller även föredrag och workshops för företag som arbetar med storytelling och besöker skolor med ett enklare upplägg. Läs mer om mina uppdrag nedan och kontakta mig gärna.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för info om allt som rör undervisning.

AKTUELLT

Sommarkurs i regi av film och kultur Västmanland.

2023-06-26 – 2023-06-30 samt 2023-08-14 – 2023-08-18

En kurs för yrkesverksamma som vill utveckla sin berättande och gestaltande förmåga. Vi välkomnar filmare, dramatiker och författare liksom sökande från andra konstnärliga discipliner och forskningsfält.

Du utgår från ett eget individuellt projekt. Upplägget innefattar föreläsningar, grupparbeten, individuell handledning och feedbacksessioner.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

ALMA & NETFLIX writing academy fortsätter 2023.

Samarbetet mellan Alma manusutbildning och Netflix fortsätter under 2023 med en grupp samiska författare tillsammans med samiska filminstitutet. På bild nedan under närträff i Kautokeino, tillsammans med Sara Broos på tundran.

I oktober 2022 ledde jag tillsammans med Sara Broos Almas och Netflix writing Academy's fördjupade manusworkshop i Lucca.
De sex deltagarna var, i denna första omgång, Christoffer Carlsson, Henrik Langeland, Eskil Engdal, Kristina Sandberg, Odd-Magnus Williamson och Shima Niavarani. Samarbetet med Netflix fortsätter.

Sara Broos som är utbildningsledare för Alma Education/Alma Manusutbildning har tillsammans med Netflix ansvariga för utveckling av nya talanger Grow Creative Benjamin Harris, baserad i Berlin, utformat utbildningen.

Manusworkshops i Lucca våren 2023.

NU FULLBOKAD.

Från 22 april fram till 7 maj handleder jag projekt på plats i Lucca. Författare reser till Italien och under denna period får man 3 handledningar av befintligt projekt. Förutom denna konkreta dramaturghjälp arbetar man på sitt material, vi umgås när vi har lust och en föreläsning ingår.

Höstens författargrupp 2022.

I Lucca April 2022.

ALMA MANUSUTBILDNING

Klass 2022 Giff

Inom Alma undervisar jag i karaktärsdriven dramaturgi, planerar undervisning tillsammans med vår utbildnings och konstnärliga ledare Sara Broos... samt handleder kort och långfilm. Alma Löv är en vidareutbildning för professionella manusförfattare. https://www.almamanusutbildning.com/

VALAND

Jag manushandleder regelbundet studenter på Valands filmhögskola. Jag går in i deras specifika projekt. Jag håller även årliga seminarium här i dramaturgiska strategier. https://akademinvaland.gu.se/

DRAMAQUEEN -STOLLAR BOLLAR

Dramaqueen är min egen kursverksamhet som arrangeras av Stollar Bollar kulturförening. Längre ned på sidan finns exempel på vad vi brukar arbeta med på kurserna. Mina workshops äger rum i Italien, Lucca. Upplägget förändrar jag eftersom många deltar år efter år. Ofta får jag följa ett projekt från början till slut. Kursen riktar sig till författare inom alla genrer, från början film och teater i huvudsak, nu reser poeter, dokumentärfilmare och konstnärer av olika slag med. 

MANUSFABRIKEN

Manusfabriken har både dramalabb och enskilda projekt som jag ibland är med och manusutvecklar. https://www.manusfabriken.se/

FILMBOLAG

Jag arbetar även med filmbolag som dramaturg. Under åren med bla Cinenic film, Götafilm, Garagefilm, Momentofilm, Anagram, Naive film, Illusionfilm, Brainacademy...YellowBild...osv.

GYMNASIER och FOLKHÖGSKOLOR

En timmes dramaturgi-klass med egna exempel ur mina filmer och böcker. Genomgång av enkla modeller och ide samt karaktärsskapande. Stort block och projektor är det som krävs. Bokas genom Författarcentrum Väst.

400 studenter tog här del av en timme dramaturgi. Med hjälp av tecknade Märta Proppmätt och min senaste roman Modergölen analyserade vi en 3-akts struktur. Lektionen bokas genom Författarcentrum väst. Åmål gymnasium 2019.

FÖRETAG och FÖRENINGAR

Gullers group är en PR och kommunikationsbyrå i Stockholm som regelbundet anlitar mig.

Jag handsyr workshops och "talks" på olika teman. Främst karaktärsdriven dramaturgi men även i allmän storytelling. Är du intresserad av att höra mer eller diskutera ett tänkbart upplägg så kontakta mig så pratar vi vidare. Jag besöker gärna företag och föreningar och pratar om våra kollektiva berättelser på olika nivåer.

ONLINEKURS

För dig som är nyfiken på ton och tilltal. På min youtube-kanal har jag lagt upp en skrivarkurs i kortare format. Klicka för att komma till del 1 av 10.

BILDER

Mer från Alma manusutbildning

Konstnären Karin Broos delar sin process med ny klass. I Saras knä sitter Sally.

 Alma manusutbildning 2021.

Alma manusutbildning i full gång. Lovisa, Andreas, Eli, Sara och Malin. Nivån på Alma är avancerad, skolan riktar sig till yrkesverksamma.

Mer Alma, här tillsammans med Christina och Lisa. Deckarförfattare och journalist som båda gått utbildningen.

Med studenterna under en casestudy i Berlin.

Mer från DRAMAQUEEN retreats

Att få följa och stärka andra författares projekt är en ära! Dramaqueen på Västkusten.

Kvällsmys på Gerlesborgsskolans pub 18 sept 2020. Med Benedikte, Monica, Klara och Åsa.

Klara och Åsa begrundar 30-bilders metoden.

Karaktärspromenad i Spanien.

Oscar fotograferar Rom. 2018.